Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Χρυσή αυγή, γλώσσα του σώματος και ψυχολογία!



Η γλώσσα του σώματος αναφέρεται στις ακούσιες ή εκούσιες κινήσεις που κάνουν οι άνθρωποι με τα διάφορα τμήματα του σώματος στην επικοινωνία τους με άλλα άτομα. Οι κινήσεις αυτές πολλές φόρες μπορούν να μας φανερώσουν την στάση, τα συναισθήματα, την διάθεση ακόμα και τις ενοχές του συνομιλητή μας.


Σε αρκετές φωτογραφίες της χρυσής αυγής παρατηρήθηκε μια συγκεκριμένη κίνηση των χεριών (σταυρωμένα χέρια) από τους εικονιζόμενους.





Οι φωτογραφίες αυτές δόθηκαν για μελέτη στον γνωστό σε όλους καθηγητή ψυχολογίας/επικοινωνιολογίας   Dr. Tiska Tatrw Neoix Rysaugites του πανεπιστημίου Fas Istesko Ufal  Eser Xontek Remales.
Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

  • Τα σταυρωμένα τα χέρια στο στήθος αποδεικνύουν  ότι  δεν είναι διατεθειμένοι για μεγαλύτερη οικειότητα. Είναι πολύ επιβλητικοί χαρακτήρες και θέλουν πάντα να περνάει το δικό τους ακόμα και αν αυτό δεν το εγκρίνει η πλειοψηφία.  
  • Τα σταυρωμένα χέρια με σφιγμένες τις γροθιές δείχνουν ιδιαίτερα εχθρική διάθεση και σε συνδυασμό με τις εκφράσεις του προσώπου, πρόκειται για ανθρώπους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και την βία.
  • Τα σταυρωμένα χέρια με διπλό σφίξιμο των βραχιόνων δείχνουν αρνητική στάση και εκνευρισμό ή φόβο. Συχνά η συγκεκριμένη στάση χρησιμοποιείται από γυναίκες. Είναι όμως πασιφανές ότι τα συγκεκριμένα άτομα χάνουν εύκολα τον ελέγχο του εαυτού τους με αποτέλεσμα να έχουν σοβαρές "εκρήξεις" προς τον συνομιλητή τους.
Σε γενικές γραμμές δηλαδή οι εικονιζόμενοι είναι άνθρωποι με πολλά κόμπλεξ κατωτερότητας που προσπαθούν να επιβάλουν τα θέλω τους ασχέτως αν αυτά συμπίπτουν ή όχι με την πραγματικότητα. Έχουν ζωώδη ένστικτα που εξ αιτίας αυτών παρασύρονται σε πρωτόγονες συμπεριφορές και μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι.